Vacature: wij zoeken nieuwe coaches!

Ben je nieuwsgierig naar de Eritrese cultuur? En de mensen? En sta je open om een nieuwkomer op weg te helpen in Utrecht?  Stichting Mexaena is op zoek naar jou! We starten in december/ januari een nieuw project voor een groep Eritrese nieuwkomers die bezig is met het leren van de Nederlandse taal. Ze komen wekelijks naar onze bijeenkomsten om naast taal meer te leren over cultuurverschillen, taal en opleiding. Dit doen we aan de hand van toneel, taalspellen, fotografie en rollenspellen.

Jij als coach helpt hierbij.

Hoe?

Door aanwezig te zijn op een deel van onze maandagavonden in Buurthuis Rosa (Lombok). En daarnaast af te spreken met de deelnemer die jij coacht. Dit kost je tot vier uur in de week tijd. Bijvoorbeeld door de ene week een bijeenkomst te bezoeken en de andere week af te spreken met de deelnemer.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Je leert een andere en bijzondere cultuur kennen en leert meer van je eigen cultuur door er met andere ogen naar te kijken;
  • Je krijgt de kans iemand waardevolle hulp te bieden en wij geven daarbij begeleiding;
  • Je maakt onderdeel uit van een leuke en gezellig groep diverse mensen;
  • Leuke extra activiteiten als een concertbezoek of naar een museum gaan;
  • Je krijgt de mogelijkheid aan je interculturele vaardigheden te werken.

Wij zoeken jou:

  • Als je een paar uurtjes over hebt (het aantal uur is redelijk flexibel). Student, werkend of gepensioneerd: je bent welkom. Je bent hiervoor ren minste drie maanden beschikbaar;
  • Als je open staat voor andere culturen en daar nieuwsgierig naar bent;
  • Je het leuk vindt een nieuwkomer te leren kennen en hem of haar te helpen.

Heb je interesse of meer vragen?

Stuur een mailtje naar Joset via stichting.mexanea@gmail.com. Er staat op 21 oktober een informatieavond gepland: Buurthuis Rosa, Malakkastraat 6, 19:30 uur. Meld je aan via het facebookevent, stuur ons een mailtje of kom vrijblijvend langs.

Getagd: /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *