Over ons

Mexaena werd begin 2016 opgericht om een groep Eritrese vluchtelingen te helpen. Mexaena betekent ‘onze toekomst’ in het Tigrinya.

Ontstaan

Tussen 2016 en 2020 hebben we in Buurthuis Rosa elke jaar een nieuw programma georganiseerd voor Eritrese nieuwe mensen in Utrecht die meestal ook bezig waren met inburgeren. Hiermee hielpen we de nieuwkomers aan een netwerk. De activiteiten waren laagdrempelig en gebaseerd op wederzijds vertrouwen creëren. Tussen de deelnemers en vrijwillige coaches. Via Mexaena leren de deelnemers mensen kennen, maar ook andere organisaties die nuttig zijn om zich een weg te banen in een nieuw land. Aan de hand van workshops, samen sporten en rollenspellen gingen we op creatieve manier met culturele verschillen aan de slag gaan.

Wat betekent Mexaena nu in Utrecht?

Op dit moment hebben we niet meer ons eigen programma in het buurthuis. Maar het netwerk bestaat nog steeds en iedere maand organiseren we een Eritrese koffieavond in de Voorkamer. Hier komen oud-deelnemers, nieuwe mensen en buurtgenoten met verschillende achtergronden bij elkaar. Er worden spelletjes gespeeld, mensen ontmoeten elkaar en we drinken Eritrese koffie.
Wil je meer mensen in Utrecht leren kennen? Je netwerk met Eritrese stadsgenoten uitbreiden? Of juist meer mensen om de Nederlandse taal te kunnen oefenen? Kom dan gezellig langs.

We houden met iedereen contact en denken graag met je mee over hoe je je weg vindt in Utrecht.

Wie zijn wij?

Op dit moment zijn Samira Idris, Leonie van Bruggen, Edom Ghebremariam en Joset van der Hoeven bij Mexaena betrokken als vrijwilliger.
Wil je langskomen tijdens een koffieavond? Of heb je een andere vraag aan ons? Mail dan naar stichting.mexaena@gmail.com.