Mexaena online workshops

Het afgelopen jaar konden we door de coronaregels en lockdowns weinig activiteiten organiseren. Maar we kunnen het ons niet veroorloven niks te doen. Juist nu hebben onze deelnemers ons hard nodig. En daarom geven we online zoom workshops: vóór Eritrese nieuwkomers en dóór Eritrese nieuwkomers. Op de agenda staan bijvoorbeeld digitale vaardigheden en online naar werk zoeken.

De hoofdreden waarom we dit doen is omdat onze deelnemers, nieuwkomers in Utrecht en omgeving, veel thuis zitten en weinig kunnen ondernemen om verder te komen met studie of werk. Juist nu is het belangrijk te weten hoe je nu online naar werk zoekt of hoe je thuis met je computer een c.v. maakt en upload. We merkten dat veel deelnemers niet gewend zijn met een laptop te werken, online te videobellen of zelf informatie op te zoeken via internet. Nu we nog geen live-ontmoetingen kunnen organiseren zijn we aan de slag gegaan deelnemers online zelfredzamer te maken. Iets waar ze niet alleen in coronatijden profijt van hebben.

In Tigrinya

De workshops geven we in Tigrinya zodat we geen rekening hoeven te houden met niveauverschillen in de Nederlandse taal en we zeker weten dat iedereen mee kan doen. Deelnemers die moeite hebben met Zoom, proberen we van te voren te helpen zodat ze in kunnen loggen. En als er bij huiswerkopdrachten hulp gewenst is, kijken wie van onze vrijwilligers kan helpen.

Online expert Okbit Rezene Kefela, die zelf Eritrese vluchteling is, geeft de workshops. Het is waardevol dat hij als ervaringsdeskundige zijn kennis kan delen. Hij kent het leven in Eritrea waarmee we vergelijkingen maken tijdens de cursus en begrijpt de situatie van onze deelnemers waardoor er wederzijds veel vertrouwen is. Okbit daagt de deelnemers uit uitdagingen en successen in de groep te delen zodat we van elkaar kunnen leren. Het programma is praktisch ingestoken en de deelnemers krijgen een huiswerkopdracht.

Bij Mexaena zijn we erg enthousiast over deze aanpak! Deelnemers die tot nu toe deelnamen waren enthousiast en er was een fijne sfeer tijdens de sessies waardoor er makkelijk ervaringen uitgewisseld werden.

Ken jij iemand voor wie deze workshops interessant zijn? Of heb je ideeën voor meer workshops? Want de inhoud wordt bepaald aan de hand van de wensen van de deelnemers. Daarnaast kunnen we ook voor kleinere groepjes uitleg over Zoom organiseren met een van onze vrijwilligers.

Data:

Donderdagavond 18 februari 19.00 uur

De rest van de data volgen nog.

Wil je meedoen? Of wil je iemand aanmelden hiervoor?

Stuur dan een mailtje naar stichting.mexaena@gmail.com

Okbit zet trouwens een deel van zijn workshops ook online op zijn youtubekanaal.  Zo legt hier hier heel handig uit hoe Zoom werkt>

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *