Ons programma

Tweewekelijkse ontmoeting in de Voorkamer

Elke twee weken organiseren we een Eritrese koffieavond in de Voorkamer. Iedereen is hier welkom. We maken traditionele koffie, eten er popcorn bij en doen spelletjes. Dit is de plek waar je Mexaena kunt leren kennen en in contact kunt komen met andere organisaties.

Helaas ligt dit nu vanwege corona even stil. We zijn van plan zodra het kan dit weer op te pakken! Want wij missen de heerlijke Eritrese koffie en gezelligheid van de Voorkamer!

Taal- en fotowandelingen

De kracht van Mexaena is samen, met een groep, activiteiten te doen. Uitwisselen van verhalen en cultuur, met elkaar praten en ontmoeten. In een groep durven deelnemers vaak meer. Door onze oefeningen krijgen ze meer zelfvertrouwen en niet onbelangrijk: er wordt veel gelachen.

Daarom gaan we deze herfst en winter (2020/2021) wandelen met elkaar. Minstens eens per maand staat er een wandeling op de planning waar we een wijk beter leren kennen. Waar we met elkaar in gesprek gaan over wat we zien. En daar koppelen we leuke opdrachten aan. helemaal coronaproof omdat we in kleine groepjes wandelen. Tijdens deze wandelingen kan men Nederlands oefenen en de vertaling maken naar de eigen moedertaal: Tigrinya.

Meld je aan op stichting.mexaena@gmail.com. We laten je dan weten waanneer er een nieuwe wandeling gepland staat.

Activiteiten voor nieuwkomers

Dit jaar gaan we verschillende thema-activiteiten organiseren voor en door de Eritrese community. Activiteiten die zich kunnen richten op communicatie, cultuur of werk.

Een buddy

Onze samenwerkingspartner Buddy to buddy is ook aanwezig op de koffieavonden. Ben je nieuw en wil je meer Utrechtse vrienden maken? Dan kun je je aanmelden bij Buddy to Buddy. Daarnaast kun je dan ook nog aan onze activiteiten meedoen om je netwerk nog meer uit te breiden.

Helaas komen Buddy to Buddy en Mexaena elkaar nu niet tegen in de Voorkamer, meedoen met het buddyproject kan nog steeds!

Wil je je ergens voor aanmelden? Mail dan naar stichting.mexaena@gmail.com. We mailen je zo snel mogelijk terug. Mag ook in Tigrinya.